Mesto za reklamu

01.07.2021.

Тениски савез Србије саопштио је имена учесника који ће представљати нашу земљу у сингл конкуренцији. Квартет ће предводити најбољи играч света Новак Ђоковић, а ту су још Миомир Кецмановић, Нина Стојановић и Ивана Јоровић.

Из ТСС су потврдили да их је ИТФ обавестио ко је све добио право учешћа на Играма у Токију овог лета.

„Обавештени смо из ИТФ да су право учешћа добиле и Нина Стојановић и Ивана Јоровић“, поручио је спортски директор ТСС Александар Болић.

Претходно су само Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић били сигурни путници у Јапан.

И док је Нина Стојановић 86. на ВТА ранг-листи, Ивана Јоровић се налази око 90. места, а разлог је дужа пауза због повреде колена.

Ипак, из Тениског савеза истичу да очекују да ће Србија у Токију бити богатија за још једног учесница.

„Александра Крунић и Стојановићева су прве алтернативе у дублу. Уколико само још један пар са постојећег списка откаже, имаћемо и један дубл у Токију. Ђоковић и Кецмановић неће играти у пару“, поручују из ТС Србије.

​Такође, на Олимпијске игре у Јапан путоваће и оба селектора Виктор Троицки и Душан Вемић.

И јасно је да велики број српских тенисера неће бити у Токију, разлог су вероватно специфичне околности проузроковане пандемијом вируса корона. Тако у Јапану неће бити Ласла Ђереа, Филипа Крајиновића, Душана Лајовића и осталих наших нада.

„Прескочићу Олимпијске игре, мислим да је због тренутне ситуације бољи план да играм у Европи“, поручио је недавно Душан Лајовић.

Олимпијски тим Србије тренутно броји 83 такмичара који ће се надметати на Играма у Токију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here