Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, после предаје меча Стену Вавринки у осмини финала УС опена, рекао је да га већ недељама мучи повреда рамена, као и да не зна колико ће одсустовати са терена. Прошлогодишњи шампион грен слема у Њујорку предао је меч Вавринки при вођству Швајцарца 2:0 у сетовима и 2:1 у трећем.

“У питању је лево раме, због тога сам предао. Бол траје већ недељама. Некада осећам више, некада мање. То је све што имам да кажем. Не желим више да говорим о својим повредама. Честитам Стену, желим му све најбоље у наставку турнира”, рекао је Ђоковић на конференцији за медије после меча.

Ђоковић је истакао и да не зна колику ће паузу направити и како ће повреда утицати на наставак сезоне.

“Урадио сам доста различитих третмана у последњих неколико недеља. Мораћу поново, како бих видео реакцију рамена. Јасно је да ћу се брже опоравити уколико не будем играо, али планирам да играм у Токију. Сезона још није готова, иако је крај са грен слемовима”, рекао је Ђоковић и додао да је два грен слрма освојио, да је играо полуфинале у Паризу и да после свега не може да се жали.

Предаја у Њујорку спречила је Ђоковић да дође до потенцијалног 17. грен слем турнира и да се тако приближи Рафаелу Надалу (18) и Роџеру Федереру (20).

“Није тајна, циљ ми је да освојим највише грен слемова, да достигнем тај Роџеров рекорд. Истовремено сам свестан да је то јако дуг пут и да има још времена. Надам се да ћу моћи да играм још неколико година. Сад је битно да сачувам тело и пробам да се фокусирам само да највеће турнире”, рекао је Ђоковић, којег је публика после предаје звиждуцима испратила са терена.

“Шта могу да кажем на то? Нисам се нашао увређеним, заиста ме не занимају такве ствари. Поштујем друге и надам се да други могу да поштују моју одлуку и мене. Жао ми је публике, желели су да гледају цео меч, али тако је како је. Нисам ни први ни последњи тенисер који је морао да преда због повреде”, закључио је Ђоковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here