Mesto za reklamu

08.03.2021.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, обратио се бројним навијачима, који су га дочекали на Новом Београду поводом прославе историјске 311. недеље на првом месту АТП листе, рекавши да зна да им понекад кида живце, али и да је тако слађе и интересантније.

Новак Ђоковић прославио је у Београду са породицом и навијачима почетак рекордне 311. недеље на првом месту на АТП листи.

Тим поводом Срђан – отац српског тенисера организовао је Новаку дочек испред породичног ресторана, а најбољег тенисера света дочекало је више стотина навијача, упркос мерама које су на снази због сузбијања пандемије коронавируса.

 

 

 

Након ватромета и краћег музичког наступа, окупљеним навијачима обратио се и Новак.

„Надам се да уживате, знам да вам кидам живце и себи то радим, али… Шта да вам кажем, тако је слађе. Да је све лагано не би било интересантно. Волим вас све, још једном велико хвала. Видим пуно деце, надам се да има неких тенисера и тенисерки. Трудим се да уживам у тренутку колико могу, некако ми тенисери смо испрограмирани да увек мислимо на наредни изазов. Тако ћу и ја наставити јер глади и жеђи у мени и даље има за тенисом… То је сигурно, али ипак треба прославити овакве тренутке и дане и бити у садашњем тренутку“, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света у понедељак 8. марта престигао је Роџера Федерера на првом месту по броју проведених недеља на челу АТП листе и наредних седмица постављаће нове рекорде.

„Хвала вам на подршци свих ових година. Данас је посебан дан за моју породицу и мени ближње, али посебан је и за Србију, цео наш народ. Хвала вам најлепше, овај успех који се прославља данас није само мој и моје породице, већ и вас и целе нације. То сам, да кажем, највише схватио пре десет година када сам остварио дечачки сан, када сам освојио Вимблдон“, рекао је Ђоковић и наставио:

„Највише ме је дирнуло оно што сам доживео у Београду 2011. године, када сам освојио Вимблдон и постао број један на свету. Тада сам се вратио овде и Србија је приредила нешто што ћу читавог живота памтити, на томе сам вам вечно захвалан. Због тога осећам велику привилегију и част и задовољство, али и одговорност да представљам све вас на најбољи могући начин.“

Потом се заорило „Ноле ми те волимо“, а након тога Ђоковић се повукао у ресторан.

Иначе, вечерас на фасади зграде Скупштине града Београда од 19 до 22 сата  емитовани су најбољи потези из Новакове досадашње каријере, а њему у част Палата Албанија, зграда Народне скупштине, фонтана на Славији, Бранков мост и Мост на Ади су осветљени у бојама српске заставе.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here