Mesto za reklamu

20. 05. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће забрана запошљавања у јавном сектору, која је уведена крајем 2013. године, бити укинута 1. јануара 2020.

Зоран Ђорђевић је за ТВ Прва рекао да ће од Нове године систем запошљавања у јавном сектору бити “другачије организован”, као и да ће у неким секторима бити потребно више финансијских средстава за запослене.

Наиме, како је Блиц раније писао, нови систем контроле запошљавања у јавном сектору био је тема недавног састанка представника Министарства државне управе и локалне самоуправе и Међународног монетарног фонда, а који би могао да се примењује након престанка важења Закона о максималном броју запослених.
Тај систем подразумева да ниједна јавна институција неће моћи да прими нове раднике уколико кадровским планом за текућу годину то није предвиђено и ако за њих није обезбеђен новац из буџета.

Пријем нових радника у државне институције тако ће бити под контролом, другим речима, ако је једна институција дефинисала да јој треба 10 радника, једанаестог неће моћи да запосли. Нови систем контроле запошљавања, према писању Блица, требало би да буде конкретизован до јесени.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here