Mesto za reklamu

21.02.2021.

Кантаутор – великан Ђорђе Балашевић сахрањен је данас на Градском гробљу у Новом Саду. Саучешће патријарха Порфирија породици Балашевић.

Панонски морнар сахрањен је уз песму “Оливера” посвећену његовој супрузи. Од капеле до гробног места тамбураши су свирали Ђолетове песме.

У тужној поворци били су само најближа породица и градоначелник Милош Вучевић.

На гробље су прво стигли Балашевићев син Алекса и зет Александар Јовановић,иначе супруг Ђолетове и Ољине кћерке Јоване.

Породица је у жељи да се у кругу најближих опрости од изненада преминулог најстаријег члана, ангажовала приватно обезбеђење које је затворило све прилазе гробљу.

Жеља породице била је да Балашевић буде сахрањен у кругу породице, без присуства медија.

Према жељи породице, неће бити одржана ни комеморација.

У Новом Саду данас је Дан жалости поводом смрти легендарног кантаутора.

Ђорђе Балашевић је преминуо 19. фебруара у 67. години на Инфективној клиници Клиничког центра Војводине у Новом Саду, где је примљен три дана раније због упале плућа.

Саучешће патријарха Порфирија породици Балашевић

Поводом смрти истакнутог уметника Ђорђа Балашевића, патријарх српски господин Порфирије упутио је породици Балашевић изјаву саучешћа, саопштила је СПЦ.

“Молим се за спас душе оног Ђорђа који је, у тешким годинама, уносио смисао и ведрину у свакодневицу многих генерација”, рекао је патријарх српски г. Порфирије.

Љубав о којој је неуморно певао, како је додао, била је сам садржај његовог живота, посвећеног супрузи Оливери и њиховој деци.

“И због те љубави, и због ове ведрине и смисла који се нежно крио свуда по његовим стиховима, али и због личних сусрета у којима сам упознао и јавности невидљиве димензије његове личности, ја изражавам искрено саучешће породици Ђорђа Балашевића. Молитвама узвраћам на ту неограничену количину љубави, за све лепо, благо и питомо, попут бачке равнице нашег Ђолета”, пише у изјави саучешћа патријарха Порфирија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here