Mesto za reklamu

29.06.2019.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић подржао је у петак обнову дијалога Београда и Приштине у најскоријем року, и додао да подржава даљу европску интеграцију Косова.

Рекао је да је то неопходно да би се показала одговорност према региону и његовој европској перспективи.

Ђукановић је то истакао у разговору с дипломатским представником Приштине у Подгорици Скендером Дурмишијем, којег је примио у опроштајну посету, истакавши и да ће Црна Гора настојати да буде конструктиван партнер, свесна деликатности тог питања и његовог значаја за стабилност региона у целини.

“Црна Гора пажљиво прати догађаје на Косову, са позиције пријатељских односа суседа, али и са жељом да проблеми који постоје у региону добију што пре епилог у интересу свих”, рекао је Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

Оценио је да ступање на снагу Споразума о граници, отварање Развојног центра Црногораца на Косову, као и именовање почасног конзула, процеси су који су учврстили поверење и унапредили сарадњу.

Ђукановић је, додаје се, истакао да ће Црна Гора “наставити да подржава стабилност и просперитет Косова и његову даљу европску интеграцију”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here