Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да држава Црна Гора усвајањем и применом Закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница брани свој грађански концепт.

Мило Ђукановић је рекао да није чуо ни један правни аргумент против Закона, осим оног који, како каже, понавља СПЦ да је “народ на улицама”.

“То неће ни на који начин спријечити државу да обавља свој посао, да усваја и спроводи законе који су у потпуности усаглашени и са Уставом и са међународним нормама”, рекао је Ђукановић, анализирајући актуелну политичку ситуацију на сједници Главног одбора ДПС-а.

Нагласио је да је Закон дуго и темељно припреман, те да не постоји ни један објективан разлог ни за његову измену ни за његово повлачење, а власт, каже, и даље остаје отворена за дијалог.

Ђукановић је истакао да је противљење Закону “посљедња политичка битка” коју противници црногорске државе воде како би је вратили у мрачни средњи век, супротно од, како каже, европских вредности и животног стандарда.

“Највећи посао и одговорност свакако јесте на Влади и њеним министрима, али и свако од нас има свој дио посла, било да је ријеч о партији, државним институцијама или локалним управама”, закључио је Ђукановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here