Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да Предлог закона о слободи вероисповести неће бити повучен. Навео је да је разговарао са председником Србије Александром Вучићем и да су разменили мишљења о предложеном закону.

Мило Ђукановић је истакао да се на том документу ради од 2014. године и да нису никога заобишли у процедури, а уколико благовремено буду поднети амандмани на тај закон, они ће бити размотрени, преносе Вијести.

Казао је да је разговарао са председником Србије, Александром Вучићем, између осталог и о том питању и да су о томе разменили мишљења.

“Причали смо о актуелним питањима и у једној и другој земљи и у том контексту смо се дотакли овог најактуелнијег питања, Закону о слободи вјероисповјести. Један од уобичајених разговора, да се међусобно информишемо”, појаснио је Ђукановић.

Истакао је да није било прилике за детаљнију размену аргумената.

“Његово интересовање сам заиста потпуно пријатељски и добранамјерно разумио, као заинтересованог човјека, који води сусједну државу, о томе шта се догађа у Црној Гори. Казао му је отприлике шта је поента тога закона, шта су процедуре које тај закон покушава нормативно да утемељи”, навео је председник Црне Горе.

На питање како је Вучић реаговао на његово објашњење, Ђукановић је одговорио да нису водили никакву полемику.

“Оно што сам чуо од њега, дакле разумио сам да вјероватно има одређених недоумица. Покушао сам да му приближим, јер ми се чини да је јако пуно манипулације у медијима региона”, казао је Ђукановић.

Ђукановић је истакао да је “Црногорска православна црква старија од савремене Црне Горе и да постоји од раног 15. века”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here