Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Посланик Уједињене демократске Србије Марко Ђуришић каже да ће посланици те коалиције данас учествовати у раду парламента, да је добро што се расправља о укидању ванредног стања, али да је лоше то што влада није доставила скупштини писани извештај о томе шта је све урађено за време ванредног стања и какви су ефекти рестриктивних мера.

Марко Ђуришић је на конференцији за новинаре у холу Дома Народне скупштине рекао да би парламент данас морао да расправља и о томе које мере ће се предузимати да би епидемија коронавируса остала под контролом, док потпуно не буде нестала.

Додаје да грађанима није баш најјасније шта ће данас после укидања ванредног стања остати као мере, шта ће бити обавеза за грађане, а шта препорука на који начин да се понашају.

Навео је да би парламент требало да расправља и о економским мерама, и упитао када ће ребаланс буџета доћи у Скупштину.

Истиче да ће више од половине запослених у Србији добити минималне зараде које обезбеђује држава и упитао да ли је са таквим економским показатељима реална прича о српској економији као најбољој у Европи.

Сматра да економске мере морају да буду брже и другачије таргетиране и да о свему томе треба да се говори у парламенту.

Он је рекао да ће УДС већ од данас кренути у изборну кампању, без јавних окупљања.

Кампању ће, каже, водити у електонским медијима, прикупљаће потписе подршке у општинама широм Србије, а почеће припреме за контролоре на бирачким местима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here