Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Од почетка године, преко Канцеларије за Косово и Метохију, до најугрженијих домаћинстава на Космету почела је да пристиже помоћ. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић најављује да би, поред 12 редовних аутобуских линија дневно, Београд и Приштину ускоро могла да повезује и авионска линија, први пут после двадесет година.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић истиче да је од почетка године започела реализација програма “Србија 2020-2025” на подручју Косова и Метохије, у оквиру којег Србија издваја додатних 150 милиона евра за подршку нашем народу.

“Подсетио бих да је у току претходне године, на иницијативу председника Вучића, уз пуну сарадњу Владе, Канцеларије и свих надлежних институција, започела реализација 348 пројеката помоћи и подршке нажем народу”, каже Ђурић.

Објашњава да то подразумева обнову школа, амбуланти, болница и комплетне инфраструктуре.

“У претходном периоду реновинарно је 22 од 28 домова здравља и амбуланти. Наравно, радићемо и болнице у Косовској Митровици и нову болницу у Грачаници. Мислим да је веома значајно за наш народ што је обновљено у потпуности 49 цркава и манастира”, истиче Ђурић.

Наводи да је циљ у наредном периоду доћи до сваког Србина и сваког ко се осећа као грађанин Србије на Косову и Метохији.

“Добро знамо да је данас борба за Србију на Косову и Метохији борба за људе”, истиче директор Канцеларије за КиМ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here