Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Србија ће наставити и даље да се руководи сопственим интересима, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поводом саопштења Квинте и истакао да се не могу у исту раван стављати они који крше ЦЕФТА споразум и они који се бране од противправног чланства дела своје територије у међународним организацијама.

Ђурић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да не може бити вештачке уравниловке.

“Није исто када се неко брани од противправног чланства у међународним организацијама и када неко крши ЦЕФТА споразум и међународне уговоре”, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је рекао да је за Србију спорно и то што се у саопштењу јасно види какав исход желе земље Квинте и каквом ће исходу тежити и какав ће притисак вршити.

“Да, дијалог треба да се настави када таксе буду укинуте, али је јасна тенденција да се направи нека врста вештачке уравниловке, да се изједначи настојање Приштине да кроз кршење ЦЕФТА споразума увођењем антицивилизацијских такси, крши слободе протока људи и капитала, са понашањем на које је Србија натерана, јер спречавање чланства Косова у међународним институцијама изазвано агресивним спољнополитичким понашањем Приштине у којем су имали подршку и земаља које су издале ово саопшење”, рекао је Ђурић.

Казао је да са једне стране постоји јасно кршење Цефте, а са друге противправно настојање Приштине да се учлани у организације, противно Повељи УН.

Земље Квинте позвале су Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here