Mesto za reklamu

12.06.2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је прославу у Приштини поводом 20 година од доласка међународних мировних снага на Косову као ружан и циничан “бал вампира”.

Ђурић је данас на почетку трибине “20 година егзодуса Срба са Косова и Метохије” казао да је та трибина представља достојанствен разговор о сећањима на завичај као “прави контраст ономе што данас у Приштини” приређују комадант НАТО снага у Европи у време НАТО интервенције у Србији Весљи Кларк, бивши амерички председник Бил Клинтон, бивша државна секретарка САД-а Медлин Олбрајт, као и “остали злочинци” који су извршили агресију без одобрења Савета безбедности Уједињених нација.

Он је казао да се навршава 20 година, како наводи, терора, злочина, протеривања и “сатирања целог једног народа”.

“Док неки у Приштини славе ваљда то што су протерали 56 одсто неалбанаца са Косова и пошто су претходно очистили преко 300 насеља”, рекао је Ђурић.

Он је казао да у овом тренутку жели да заједно пошаљу поруку “свима који имају довољно срца и душе и желе да чују да је српски народ био страдални народ”.

“Држава жртва агресије, држава којој се отима део територије противно међународном праву и да 20 година након агресије нису кажњени најодговорнији за ратне злочине над Србма и несрбима који нису хтели да слушају терор злочинаца из такозване Ослободилачке војске Косова”, рекао је Ђурић.

Он је навео да су 20 година након тога неки од водећих комаданата који су, како каже, одговорни за то што у Приштини и другим градовима нема Срба седе на најодговорнијим позицијама институција у Приштини.

Ђурић је казао да циљ те трибине треба да буде да једни друге, као и будуће нараштаје, опомене на заначај српске борбе да пре 20 година сачува свој народ и државу.

“Да очувамо сећање и засадимо и очувамо семе које ће у будућем времену помоћи да исправимо одређене историјске неправде”, рекао је Ђурић.

Историчар Предраг Марковић казао је да је чудно да су “савезници из Другог светског рата издали Србију, свог најлојалнијег савезника, као и жашто су то урадили”.

Он је рекао да су “Албанци у том тренутку били најгори могући савезник и да је је једина СС јединица која је била расформирана била албанска јединица”.

Марковић је навео да су “Албанци прогнали и мртве Србе и да су Немци у Београду у то време имали два нетакнута јеврејска гробља”.

“Они су гори за српске гробове него што су били Немци за јеврејске”, рекао је Марковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here