Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић реаговао је поводом тога што је Изборни панел за жалбе и представке наложио косовској Централној изборној комисији да из коначних резултата избора избаци гласове који су стигли из централне Србије.

Марко Ђурић је оценио да су српски гласови из централне Србије поништени без икаквог смисленог објашњења.

“Tиме је протеривање нашег народа са Косова и Метохије и званично политички третирано као неопозиво”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Директор Канцеларије за КиМ је рекао да модерна Европа деценијама није била сведок “расистичке и шовинистичке политичке праксе” каква се данас спроводи на Косову.

“Србима је брутално одузето право гласа, чиме су албански сепаратисти озваничили апартхејд у нашој јужној покрајини”, саопштио је Ђурић.

Позвао је земље Западне Европе да реагују.

“Овај антицивилизацијски поступак Приштине остаће забележен у европској политичкој историји као један од њених најсрамнијих тренутака, и крајње је време да западне ‘лучоноше демократије’ предузму нешто како би ово варварство било обуздано”, навео је Ђурић.

Реаговала је и Српска листа оцењујући да је у питању најстрашније прекрајање изборне воље расељених Срба.

Курти се јасно определио за прошлост

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић реаговао је и поводом изјаве Аљбина Куртија да је реципроцитет бољи модел за односе у региону од иницијативе назване “мини шенген”.

“Реципроцитет је друго име за пут у прошлост и сукобе, и континуитет је политике такси и блокада које значе затварање врата будућности за младе генерације свих народности на Косову и Метохији”, поручио је Марко Ђурић.

Оценио је да иницијатива председника Вучића о сарадњи у региону изазива панику само код оних који не желе мир, сарадњу и економски развој, већ желе да вечито убиру политичке поене на политици мржње, сукоба и подела.

“Курти се јасно определио за прошлост, и најавама своје будуће политике показује неодговорност недостојну коментара”, навео је Ђурић.

Истакао је да контраст између политике будућности и политике прошлости никад није био очигледнији него на примеру Аљбина Куртија и “његовог покушаја да од Косова и Метохије направи карантин за поражене политичке идеје”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here