Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Потпредседник Српске народне странке (СНС) Марко Ђурић изјавио је данас да је српској економији увођењем косовских такси нанета штета од више од 500 милиона евра на годишњем нивоу и упитао Приштину ко је одговоран за шверц на територији КиМ и чије фирме профитирају од такси на српску робу.

Ђурић је на конференцији за новинаре истакао да је неистинита изјава косовског председника Хашима Тачија да је штета од такси свега неколико милиона евра.

“Настојања да се та штета умањи како би се умањио притисак који Приштина трпи од дела међународне заједнице, нису ништа друго него извртање стварности и нетачно приказивање чињеница”, рекао је Ђурић.

Он је додао да би Тачи и други представници Приштине требало да, уместо што умањују штету које њихове мере наносе односима Срба и Албанаца и српској економији, требало да понуде одговор на питање ко је одговоран за шверц на територији Косова, о којем је говорио и Тачи.

“Пошто Тачи помиње канале за шверц, који постоје, потребно је да неко од надлежних органа, било привремених институција самоуправе у Приштини или других држава које учествују у окружењу у таквим активностима, понуде одговор на питање ко омогућава да се преко територије Северне Македоније шверцују огромне количине робе на подручје јужне покрајине и чије су фирме, блиске којим политичарима на КиМ, главни профитери од антицивилизацијских такси на српску робу”, рекао је Ђурић.

Марко Ђурић је закључио да нечије фирме од тога “дебело” профитирају.

„Српска стварност“ / Канцеларија Владе Србије за К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here