Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да Тачијево промовисање такозване велике Албаније представља “шамар”, не само Србији, већ читавој слободољубивој Европи, и позвао међународну заједницу да осуди “ратоборно и антицивилизацијско” понашање председника привремених приштинских институција и “приштинске врхушке”.

Надам се да ће међународна заједница, посебно онај њен део који је до сада затварао очи пред несташлуцима Приштине, коначно наћи праве речи да осуди ратоборно и антицивилизацијско понашање Хашима Тачија и приштинске врхушке”, навео је Тачи на свом налогу на Фејсбуку.

Он је упозорио да “ескалацијом њихове агресије и неодговорности” није угрожен само српски народ, већ читав западни Балкан и читава Европа.

Ђурић је оценио да је Тачи, само дан након што је слободољубиви свет обележио Дан победе над фашизмом и Дан Европе, још једном недвосмислено поручио да му европске и антифашистичке вредности нису сасвим блиске.

“Тачијево промовисање такозване велике Албаније, иако је заоденуто у наводну жељу за либерализацијом протока људи, робе и капитала између Албаније и самопроглашеног Косова, јесте шамар, не само Србији, већ читавој слободољубивој Европи која жели стабилну будућност, мир и заједнички просперитет”, поручио је Ђурић.

Према његовим речима, Тачи је, као један од заговорника стварања трговинских баријера у региону, последњи који има право да се представља као политичар, чији је интерес рушење баријера.

Ђурић је додао да верује да чак и спонзори самопроглашене косовске независности то све више увиђају.

Он је то рекао након што је Тачи искористио повратак у Приштину, из Тиране, са регионалног самита Брдо Бриони, да поново промовише идеју уклањања границе између Албаније и тзв. Косова, иако је реч о међународно признатој граници између Албаније и Србије.

“Прешао сам гранични прелаз Морине, који неправедно дели Косово и Албанију. Ова граница је одређена ван воље Косова и Албаније”, написао је Тачи на свом фејсбук профилу.

Он је додао да “Косово и Албанија треба да имају слободу кретања и робе у складу са европским стандардима”,и позвао институције у Тирани и Приштини да буду “храбре и донесу такву одлуку без одлагања”.

„Српска стварност“ / ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here