Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Занимљива полемика одржала се данас на Твитеру између немачког дипломате Волфганга  Ишингера, представнице делегације Европског парламента Тање Фајон и словеначког премијера Јанеза Јанше. Повод је био најактуелнији догађај, честитке кандидату демократа кога су медији прогласили победником на америчким изборима.

Коментар премијера  Словеније Јанеза Јанше, привукао је веилику пажњу у ЕУ, али и шире. Јанша је приметио да је занимљиво да се слави победник председничких избора у САД, а да судови још нису одлучили о жалбама.

“Занимљиво. Жалбе су поднесене у свим америчким државама с тесним резултатом. Судови још нису ни почели да одлучују. Ипак, главни амерички медији (а не неко званично тело) проглашавају победника. Честитке стижу са свих страна. Е то је владавина права”, написао је најпре Јанша на Твитеру.

Јанша је иначе још средином недеље преко друштвених мрежа честитао Доналду Трампу на победи, наводећи да је “сасвим јасно” да ће нови мандат припасти републиканском кандидату.

На његов коментар реаговао је немачки дипломата Волфганг Ишингер:

Врло добро, настави тако, ЕУ! Мало питање: да ли се словеначки посланик Јанез Јанша, који је раније честитао Доналду Трампу, придружио и сада такође честитао Бајдену, упитао је Ишингер.

​Тања Фајон је одмах одговорила:

“Зар не мислиш драги Јанша да партнери из ЕУ заслужују одговор, и словеначка јавност такође. Чак је и Орбан то учинио”, написала је Фајон.

Убрзо је уследио и одговор Јанеза Јанше фотографијом која говори више од хиљаду речи и који је изазвао мук.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here