Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поновила је данас, у разговору са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом, да је Србија снажно опредељена за европски пут и посвећена реформском процесу који претходи пуноправном чланству.

Брнабић је истакла да је током претходног периода акценат стављен на економске реформске процесе, чиме је постигнута континуирана стабилност економије и раст БДП-а, за који се, како је објаснила, пројектује да ће у наредној години достићи стопу раста већу од четири одсто.

Она је навела да су реформе спроведене у области државне управе дале добре резултате, и исказала захвалност на помоћи ЕУ и држава чланица у пружању подршке приликом оснивања Националне академије за јавну управу, која би требало да игра кључну улогу у стварању стручнијег кадра и ефикаснијег и транспарентнијег рада државне управе.

Борел је похвалио резултате које је Србија постигла захваљујући економским реформама, а пре свега напоре премијерке Брнабић и Владе Србије да модерне технологије и иновације поставе као важан стуб економије.

Према његовим речима, Србија има јасну европску перспективу, како географски, тако и културолошки и кроз јаке економске везе које има са Европском унијом и њеним чланицама.

Председница Владе је подвукла да наша земља континуирано ради на поглављима везаним за владавину права и медијске слободе, истичући да је изузетно задовољна због усвајања текста Медијске стратегије, а пре свега начином доношења овог документа, који је био транспарентан и инклузиван, уз учешће свих релевантних чиниоца у овој области.

Састанку са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику присуствовала је и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here