Mesto za reklamu

28. 10. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са новим амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Ентонијем Годфријем.

Током разговора је изражена обострана спремност за наставак рада у областима од заједничког интереса с циљем оснаживања односа двеју земаља, као и за јачањем конструктивног и динамичног политичког дијалога.

Истакнуто је да би требало наставити са истицањем позитивних примера савезништва двеју земаља током два светска рата и уопште кроз историју, попут прошлогодишњег обележавања 100-годишњице подизања српске заставе на Белој кући.

Након сусрета, Дачић и Годфри су у Музеју српске дипломатије Министарства спољних послова свечано положили америчку заставу која се пре 100 година, заједно са српском, вијорила на Белој кући. То је, уједно, био први пут да се застава неке друге државе вијорила на Белој кући.

Дачић је том приликом представио документа која симболизују неке од најзначајнијих момената у историји односа двеју земаља, међу којима је и телеграм који је председник Вилсон упутио председнику Владе Николи Пашићу у којем се изражава дивљење одважном српском народу за херојство током Првог светског рата.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here