Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Удружење “Један од пет милиона” је у саопштењу обавестило председницу парламента Мају Гојковић да “циљ перформанса није био упад у зграду Скупштине, већ куцање на врата исте”.

Како се наводи у саопштењу, студенткиња из Удружења “Један од пет милиона” Теа Вукадин позвала је грађане да покуцају на врата Скупштине, као што су то урадили и са зградом Ректората, и да на тај начин подсете да је то почетак којим су однели једну победу.

Додаје се да је народни посланик Бошко Обрадовић један од многих који су се одазвали и пошли за Теом Вукадин, а “никако није организатор или коловођа, како га режимски медији етикетирају”.

Удружење “Један од пет милиона”, како се истиче у саопштењу, подсећа представнике медија да је на перформанс позвала Вукадин, а да је студент Срђан Марковић више пута наглашавао каква је акција.

У саопштењу се наглашава да удружење “Један од пет милиона” “позива председницу парламента Мају Гојковић да, пре него што се огласи по питању битних друштвених ситуација, прво сагледа ситуацију објективно и информише се преко слободних, а не само режимских медија”.

Синоћ је током протеста у Београду дошло до инцидента када је један демонстрант јарболом од заставе покушао да пробије врата од Скупштине, али га је обезбеђење спречило.

Инцидент су осудили председница парламента и званичници међу којима је премијерка Ана Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here