Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Француски председник Емануел Макрон је у телефонском разговору са српским колегом Александром Вучићем поздравио блиску сарадњу Француске и Србије и јасноћу њеног става у међународним инстанцама о рату у Украјини и неопходности поштовањa суверенитета држава, саопштила је Јелисејска палата.

Након јучерашњег разговора председника Србије и Француске, Александра Вучића и Емануела Макрона, огласила се и Јелисејска палата.

“Председник је поздравио блиску сарадњу Француске и Србије и јасноћу њеног става у међународним инстанцама о рату у Украјини и неопходности поштовањa суверенитета држава. Подсетио je, такође, на пријатељство Француске и своју личну подршку Србији”, пише у саопштењу објављеном на сајту Јелисејске палате.

Како се наводи, председник Макрон процењује да рат у Украјини захтева да ЕУ и све њој блиске државе, а нарочито оне којима је, попут Србије, призната европска перспектива, заједно размотре начине и средства за даље ојачавање својих везa и изградњу заједничкe будућности за све Европљане.

“Рат у Украјини треба да буде прилика за европско приближавање. Председник Републике и његов српски колега остаће у блиском контакту”, пише у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here