Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Лидер Народне странке Вук Јеремић оценио је да најављени долазак посматрача ОЕБС-а шест месеци пре одржавања парламентарних избора “прекасан да би имао било какав утицај на развој ситуације”.

Вук Јеремић је у интервјуу за Блиц изнео тврдњу да нема више времена за успостављање регуларних услова за одржавање избора на пролеће.

“Тај воз је прошао и сада се треба рационално усредсредити на кампању за бојкот”, сматра Јеремић, додајући да ће за ОЕБС бити посла, али тек посто се, како каже, легитимним средствима буду створени фер и поштени услови.

Јеремић каже и да је Народна странка одлуку о бојкоту избора донела тек после детаљног промишљања, јер сматра да су исцрпљене све остале могућности.

Упитан шта опозиција добија бојкотом, он је оценио да тиме скраћује време до промене система, као и да ће бојкот успоставити “политичко јединство истинских противника власти и истерати на чистац оне који су спремни на дилове и компромисе”.

Јеремић је на питање “шта дан после избора”, које постављају они који доводе у питање одлуку о бојкоту, рекао да је за њих који су преломили одговор једноставан и да ће радити као и пре тога на томе да се промени власт.

Михајловићева: Јеремићев воз одавно отишао

Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је да лидери опозиције више не траже побољшање изборних услова како би на њих изашли, већ једино што раде јесте измишљање разлога да на изборе не изађу.

Реагујући на изјаву Јеремића, Михајловићева каже да је и то један од доказа да се опозиција у ствари плаши избора.

“Прво су нас критиковали како Влада Србије неће да позове мисију ОЕБС и то им је био један од изговора. А када је Влада Србије шест месеци пре редовних избора позвала ОЕБС, онда смо то, како сматра Јеремић, урадили касно. И сад баш због тога неће на изборе. А о кашњењу нам причају они чији је воз одавно отишао, само што то још не виде”, наводи Михајловићева.

Она подсећа да је 2012. године ограничена мисија ОЕБС-а која је пратила председничке и парламентарне изборе који су одржани у мају, у Србији почела са радом 4. априла.

“Па како, кад су Јеремић, Тадић и остали опозиционари били на власти, није било касно да мисија ОЕБС-а дође у Србију месец дана пре избора, али сада је касно када Влада Србије позове мисију ОЕБС-а шест месеци пре избора”, пита Михајловићева, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here