Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Од премијера Црне Горе Здравка Кривокапића сам захтевао да реализује своје обећање и потпише Темељни уговор са СПЦ, а не да се меша у избор митрополита црногорско–приморског, што је у искључивој надлежности Светог Архијерејског Сабора СПЦ, изјавио је епископ будимљанско никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије.

“Такође је апсурдан предлог господина Кривокапића да се Темељни уговор потпише 30. октобра, што ја својеврстан политички маневар и не може се подвести под добронамеран гест који би водио смиривању дуготрајних тензија, чије је решавање било кључни приоритет Кривокапићеве владе“, рекао је за ИН4С владика Јоаникије.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић састао се јуче у Београду са патријархом српским Порфиријем након чега је саопштио да је са Његовом Светошћу остао у договору да се усагласи термин потписивања темељног уговора.

“Радујем се избору новог Митрополита црногорско-приморског уз велику веру да ће водити народ попут свог претходника блаженопочившег Митрополита Амфилохија”, додаје с еу саопштењу Кривокапића.

Кривокапић је у Београду, како је рекао, пренео две кључне поруке члановима Синода,  да је воља народа Црне Горе да епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде изабран за митрополита црногорско-приморског и да се Темељни уговор између Српске православне цркве и државе Црне Горе потпише на Цетињу 30. октобра, на дан упокојења митрополита Амфилохија.

„Српска стварности“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here