Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Поводом позива из опозиције Европској унији да посредује у разговорима са представницима власти о изборним условима председник ДСС-а Милош Јовановић је рекао да не разуме зашто се увлаче странци у домаће послове.

Та идеја изнета је у писму председника ПСГ Сергеја Трифуновића Дејвиду Макалистеру, уочи његове посете Београду, а Јовановић подсећа да посланици ДСС-а нису били на састанку са Макалистером, те истиче да увлачење странаца у српске проблеме види као израз одсуства самопоштовања.

“Чуди ме та навика у нашој политичкој елити, која није од јуче, а некако је узела маха, да увлачимо странце у наше послове. Они врло добро знају шта се код нас догађа, и док им тај ко је на власти одговара због њихових интереса, они ће зажмурити на све остало”, каже Јовановић за Танјуг и додаје да би њега било срамота да се жали, јер се тиме, осим недостатка самопоштовања, признаје и нека врста неспособности и немоћи да ствари сами промените.

Досадашњим разговорима представника опозиције и власти на Факултету политичких наука, без било каквих посредника, иначе, није задовољан, а сматра их пре свега неконструкивним.

“И данас се не зна на чију иницијативу је сазван састанак на ФПН. Зна се ко га је сазвао формално, али ту је неко вукао конце у позадини. Није начисто са којим циљем је то урађено и шта из такве форме може да проистекне”, указује Јовановић.

Тему бојкота избора такође сматра преурањеном, а ДСС одлуку о томе неће донети док се избори не распишу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here