Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић рекао је да ће покрет “Метла 2020” одлуку о бојкоту донети када избори буду расписани, али да бојкот не сматра добрим начином за смењивање актуелне власти.

Јовановић је Радио-телевизији Војводине рекао да нема добрих услова за изборе, како је казао, “нема дилеме да су услови ужасни” и додао да није лако изаћи на изборе, али да ће одлуку донети у договору са свим члановима покрета када избори буду расписани.

На питање да ли је тај покрет “десно, лево или или је покрет центра”, Јовановић је казао да је “десни центар”, али је додао да ту поделу сматра “превазидјеном”, јер је реч о покрету који је оформљен групом незадовољних грађана.

По његовим речима, тај покрет чине људи који су свежи и који немају “бурну политичку прошлост” и који имају вољу да “нешто мењају”.

“Ми се не боримо само против актуелне власти, већ је то борба против политичког система у ком једна особа има сву моћ”, нагласио је Јовановић.

Члан покрета “Староседоци Краљева” Иван Матовић, такође члан покрета “Метла 2020”, казао је у истој емисији да “нема логике бојкотовати локални парламент” и истакао да се на локалу избори највероватније неће бојкотовати, јер то једини начин како се може отићи на локалне медије и имати утицај на неке грађанима важне ствари.

Питање да ли су они као покрет “ближи лидеру Српске деснице Миши Вацићу или председнику Покрета слободних грађана Сергеју Трифуновићу” саговорници су оценили као тешко, а Матовић казао да са Вацићем “не би седео за истим столом”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here