Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Великан српског глумишта  је био позитиван на коронавирус, а недавно је пребачен са Инфективне клинике у КБЦ Драгиша Мишовић, где је стављен на респиратор. Нажалост, данас је изгубио битку са опаким вирусом.

Несумњиво је да ће оставити неизбрисив траг на домаћој сцени, а то доказују и колеге које се од њега опраштају на друштвеним мрежама.

Власта Велсављевић је глумом почео да се бави 1938. у Народном позоришту на сцени Мањежа, где је тада било Рода позориште које је водила Гита Предић.

Одиграо је 350 улога, а често је говорио да улога његове каријере тек долази. Сарађивао је са бројним редитељима, а његове реплике препричавају се међу свим генерацијама. Млађи су га запамтили по улози баба Нате у филму “Мала ноћна музика”, а љубитељи позоришта по томе што је више од 1.600 пута са колегама на сцени ЈДП-а играо представу “Буба у уху”. Најширу популарност стекао је улогом магистра Ђорђевића у серији “Бољи живот”. Доживотни је почасни члан Југословенског драмског позоришта у Београду.

Саучешће министарства културе

Потпредседница Владе Републике Србије и министар културе и информисања Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа поводом смрти глумца Властимира Власте Велисављевића.

„Са великом тугом сам примила вест о смрти доајена српског глумишта Властимира Власте Велисављевића. Одлазак легенде српског и југословенског филма, телевизије и позоришта оставља велику празнину у сваком од нас. Остаће упамћен по јединственој животној енергији и широком осмеху. Човек који је зрачио позитивном енергијом и топлином, са изузетним смислом за хумор, симбол Београда, златног доба југословенског филма и једног времена. Препознатљив по глумачким бравурама, а заправо врло једноставан, Властимир Власта Велисављевић одлази у незаборав“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here