Mesto za reklamu
  1. 0 10. 2019.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас, отварајући Међународни сајам туризма у Новом Саду, да Војводина има значајан потенцијал за развој туризма, али да он није искоришћен на адекватан начин.

Љајић је у Конгресном центру Новосадског сајма истакао да ће држава покушати да примени модел развоја туризма који има Мађарска, која је иначе земља партнер овогодишње манифестације.

Он је подсетио на то да је студија, коју су за Покрајински секретаријат за привреду и туризам радили Рударски, Медицински и Архитектонски факултет, показала да у 33 локалне самоуправе у Војводини постоји чак 50 потенцијалних локација за развој велнес и спа туризма.

Војводина доприноси са 15 одсто девизног прилива оствареног у Србији, што је недовољно с обзиром на могућности које ова покрајина има, указао је потпредседник Владе.

Љајић је изразио уверење да ћемо најављеним инвестиционим планом учинити наше потенцијале и реално остваривим, наводећи пример бање Морахалом у Мађарској, која бележи три пута већи број туриста него Палић, иако имају готово исти потенцијал.

Према његовим речима, у изградњу комплекса на Палићу, који ће имати по пет отворених и затворених базена са аква парком, биће уложено осам милиона евра, што ће потпуно променити туристичку слику и Војводине и Србије.

Заменик премијера Мађарске Жолт Шемјен рекао је да Мађарска и Србија имају изузетне партнерске односе, те да Србија има пуну подршку на путу европских интеграција.

Мађарској је најбитније проширење ЕУ, а Србија има право на пуноправно чланство. Не само да чинимо све на том пољу, већ преносимо сва наша искуства, поручио је он.

Шемјен је указао на то да ће за Мађарску и за читав регион од великог значаја бити пруга Београд–Будимпешта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here