Mesto za reklamu

Славни холивудски глумац Џони Деп посетиће Србију у јануару идуће године због снимања дела филма ,,Минамата“ о легендарном ратном фотографу Јуџину Смиту, објавио је најутицајнији филмски часопис у свету ,,Варајети“ (Variety).

03.11.2018.

Снимање овог филма, названог по болести узрокованој тровањем живом, почеће у Јапану, а након тога ће се наставити у Србији.  Смит је, наиме, разоткрио тровање живом становника јапанског града Минамата које је проузроковало испуштање тешких метала из хемијске фабрике компаније „Чисо“.

Радња филма бавиће се Смитовим радом у магазину ,,Лајф” (Life) и фото есејом из 1972. године, кроз који је Смит широј јавности представио ужасе болести Минамата, откривене у Јапану 1956. године.

Ендру Левитас ће режирати ово филмско остварење по сценарију Дејвида Кеслера, а по књизи Јуџина Смита и његове супруге Ајлин Миоко Смит:  ,,Минамата: Прича о тровању града и људи који су одлучили да носе бреме храбрости“ (,,Minamata: The Story of the Poisoning of a City, and of the People Who Chose to Carry the Burden of Courage”).

Смит је, према једном опису листа ,,Гардијан“,  један од најистакнутијих америчких фотоновинара и ,,можда најважнији амерички фотограф у развоју едиторијалних фото есеја”.

Деп је боравио у Србији 2010. године када је учествовао на фестивалу ,,Кустендорф” на Мећавнику.

,,Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here