Mesto za reklamu
  1. 0 05. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествовала je данас на међународној онлајн конференцији „Coronavirus Global Response“ поводом пандемије COVID-19.Председница српске Владе најавила да ће Србија донирати два милиона евра за развој вакцине и подршку СЗО у борбо против пандемије.

   Брнабић је на онлајн међународној конференцији “Coronavirus Global Response“, коју је иницирала председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, прецизирала да ће милион евра бити намењен развоју вакцине, а други милион СЗО.

Она је истакла да је Србији част и задовољство да заједно са европским партнерима учествује у овом пројекту и пружи свој допринос глобалним напорима у борби против пандемије.

Премијерка је поручила и да наша земља остаје посвећена партнерству са Европском унијом, као и да ће делити своја научна знања и достигнућа са европским и партнерима широм света.

Брнабић је, такође, изразила наду да ће и грађани и националне привреде успешно пребродити актуелну кризу.

Конференција је организована под покровитељством Европске комисије са циљем прикупљања средстава за борбу против пандемије COVID-19, а пре свега средстава за тестирање и превенцију.

На позив Европске уније одазвале су се Француска, Немачка, Шпанија, Норвешка, Велика Британија, Канада, Јапан, Саудијска Арабија и Италија.

Такође, на конференцији учествују и председник Европског савета Шарл Мишел, генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш и генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус.

Планирано је и обраћање француског председника Еманула Макрона, немачке канцеларке Ангеле Меркел, британског премијера Бориса Џонсона и многих других светских лидера.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here