Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Ватерполисти Србије заузели су пето место на Светском првенству у Мађарској, након што су победили Сједињене Амерички Државе резултатом 13:10. Златну медаљу освојила је Шпанија

Био је то други дуел Србије и САД на Светском првенству, а тим Дејана Савића је успео да упише и другу победу.

Подмлађена Србија показала је да поседује велики потенцијал, само је потребно да се екипа коју предводи искусни Дејан Савић уигра, а то би могло већ да буде на Европском првенству које ће у августу бити одржано у Риму.

Уводна четвртина окончана је без победника – 3:3, али су зато наши играчи у другој деоници успели да направе разлику од 8:6.

И овога пута одлично је играо Страхиња Рашовић, наш најбољи стрелац на Светском првенству са 17 голова, а имао је добру подршку Душана Мандића, Саве Ранђеловића као и Марка Радуловића.

Одличан је био на голу и Бранислав Митровић који је до полувремена имао 50 одсто одбрањених шутева Американаца. У наставку је шансу добио и Лазар Добожанов који је такође сјајно бранио, показавши да ће Савић у будућности озбиљно моћи да рачуна на њега јер је за две четвртине уписао чак 11 одбрана.

САД имају можда и најталентованију генерацију у последњих десет година, предводи их Дејан Удовичић, али поново нису могли да парирају нашим сјајним  ватерполистима.

*****

Ватерполо репрезентација Шпаније освојила је Светско првенство у Мађарској, пошто је у финалу победила селекцију Италије након бољег извођења петераца.

Бронзана медаља припала је селекцији Грчке, која је у мечу за треће место савладала Хрватску са 9:7.

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here