Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Амерички Стејт департмент објавио је извештај о глобалној пословној клими, а у делу о Косову је наглашено да је корупција једна од највећих препрека за привлачење инвестиција.

“Косово је усвојило строге законе о борби против корупције, али су до сада настојања владе била безуспешна да истражи, кривично гони, ухапси и конфискује имовину корумпираних појединаца”, наводи се у извештају.

У извештају се, такође, наводи да је Косово у протеклој деценији забележило позитивну стопу економског раста, у просеку скоро четири процента.

“Иако је спровођење закона и даље слабо, закони и прописи су у складу са подршком и заштитом инвестиција”, додаје се у извештају.

Извештај Стејт департмента указује на низ разлога који доводе у питање стабилан економски развој Косова, као што је ограничена регионална и глобална економска интеграција, несигурно снабдевање електричном енергијом, слабу владавину права, као и корупцију, преноси РТК2.

Стејт департмент још наводи да Косово наставља да рачуна на значајну међународну финансијску подршку и на новчане пошиљке грађана који живе у иностранству.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here