Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Удружење “1 од 5 милиона” саопштило је да ће учествовати на изборима на пролеће. То је изјавила једна од чланица удружења Валентина Рековић на конференцији за новинаре.

“Према информацијана којима располажемо неке од потписница споразума са народом спремају се да изађу на изборе”, рекла је Рековићева.

Додаје да су међу њима и неки из странака које формално бојкотују изборе.

Након конференције за штампу Удружење “1 од 5 милиона” огласило се и саопштењем у коме се између осталог каже да је Споразум са народом настао тако што су организатори протеста позвали политичаре да саставе документ којим ће постати део протеста и којим неће бити само грађани на протесту, већ ће имати и одговорност према истом том народу који шета на улицама.

У саопштењу се наводи да су документ написале политичке странке и покрети, а да је Удружење “1 од 5 милиона” иницијатори таквог споразума.

“На жалост, према информацијама којима располажемо неке од странака, потписника Споразума са народом, уз још пар мањих покрета, већ увелико раде на томе да изађу на предстојеће изборе. Дошли смо и до информација да ће им се у томе придружити и поједини чланови странака које су формално у бојкоту”, каже се у саопштењу.

У наредним данима, како се додаје, обелоданиће и које су странке, потписнице Споразума са народом, које активно учествују са подршком разним групама грађана по локалу све у нади да и после избора буду или остану део локалних власти.

“Нама је у месецима пред ову одлуку постајало све јасније да део опозиције, и ако су потписници Споразума са народом, раде на томе да обесмисле све наше напоре да ујединимо целу опозицију и заједничким радом донесемо бољитак овом друштву. Други део опозиције, декларативно у бојкоту, на све то гледају без превелике забринутности и потајно се спремају за разне листе на локалу”, истиче се у саопштењу.

Како се наводи, већ неко време самовољно доносе одлуке без претходне консултације са свим актерима народног бунта и незадовољства и константно се утркују ко ће постати будући лидер опозиције, све у духу борбе за боље сутра, у духу слободе и правде, демократије и воље народа.

“Да ли од таквих очекујемо да ће да мењају систем? Не. Због тога ће ‘1 од 5 милиона’ изаћи на изборе. Спречићемо преваранте и тројанце да опет издају народ и поједу нам још четири године одржавајући Вучића на власти”, напомиње се се у саопштењу.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here