Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Покрет “Један од пет милиона” изразио је подршку грађанима у Црној Гори који протестују “како би сачували своју традицију и вишевековне светиње” и осудио примену силе над грађанима који протестују у Црној Гори.Један од пет милиона подржава борбу против сваког система и појединца чији је јасан циљ напад на интегритет народа”, наведено је у саопштењу.

Та организација оценила је да је председник Србије Александар Вучић злоупотребио грађански протест против Закона о слободи вероисповести у Црној Гори и осудила такав поступак.

Вучић је, како је наведено, покушао да злоупотреби ситуацију и грађане који се боре за своја права зарад јефтиних политичких поена и себичних амбиција.

У саопштењу се оцењује и да су протести у Црној Гори мета идентичних “режимских метода покушаја гушења”, као и протести “Један од пет милиона” у Србији и то цензуром, пропагандом, заташкавањем и умањивањем стварног броја људи на улицама и застрашивања грађана који протестују.

“Идентична матрица режимске пропагандне машинерије примењена на демонстрантима у Црној Гори, као и над демонстрантима у Србији, потврђује да су такве кампање оркестриране из истог центра и вођене истом палицом”, наглашено је у саопштењу.

Грађани Србије су више пута излазили на улице у знак подршке својим саборцима у Црној Гори, подсећа “Један од пет милиона” и тиме показали да су “народи Балкана солидарни и да у заједништву могу да доведу до великих промена”.

“Ми смо увек уз наш народ и увек ћемо бити, и када славимо победу, али и када треба да издејствујемо нову, и увек смо отворени за сарадњу”, стоји у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here