Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас седници Владе Републике Србије, на којој се разматрала тренутна позиција Србије, као и резултати које је актуелна Влада постигла у првих 100 дана свог рада. 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је обраћању медијима након састанка рекла да ће у суботу представити извештај грађанима о 100 дана Владе коју води.

“Бележимо резутате незапамћене у историји. Први смо у Европи по стопи раста, а  други у Европи по броју вакцинисаних. Разговарали смо о томе како да те резултате задржимо и даље унапређујемо Србију. Разговарали смо и о теми борбе против корупције и свим акцијама које су се дешавале”,  изјавила је председница Владе Србије.

Председник Вучић похвалио је данашњу акцију МУП и Тужилаштва за организовани криминал.

“Нема данас неког ко није задовољан. Држава је показала да не можете да останете некажњени ако чините кривична дела. Ово је тежак и важан, али озбиљан наставак велике борбе против мафије и оних који су мислили да могу да раде шта хоће. Штитећи безбедност штитимо и будућност наше деце”, рекао је председник Вучић. Он је захвалио на позиву да присуствује данашњој седници и истакао да је Влади потребно више јединства и ентузијазма.

“Моја обавеза је била да поднесем извештај Влади Републике Србије  о току дијалога по питању Косова и Метохије. Обавестио сам чланове Владе о свему што се дешавало у Бриселу, Паризу, Вашингтону. Ситуација није нимало лака ни једноставна за нас, али смо успевали да се чврстом и достојанственом политиком изборимо за очување наших националних интереса, опстанак нашег народа, али и опстанак Србије“, навео је председник Вучић. Он је рекао да је замолио министре да буду енергични, да раде и баве се оним што ће да остане – колико смо болница изградили, путева, пруга, али и колико смо фабрика и дигиталних учионица отворили.

„Боримо се свакога дана за вакцине, лекове, да можемо да спасимо животе. Ревакцинација је велики изазов за наш информациони и здравствени систем, али имамо најбољи информациони систем и поносан сам на нашу земљу. Велика захвалност свим лекарима и медицинском особљу на подршци. Србија је успела да постане позитиван пример у целој Европи. Честитам првих 100 дана Владе Републике Србије! Важно је да будемо најуспешнији у ономе што је за грађане најбитније, а то су животни стандард и будућност њихове деце“, поручио је председник Вучић.

Брнабић је на конференцији за новинаре, која је одржана након седнице Владе, којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, рекла да ће извештај о 100 дана рада Владе Србије поднети грађанима у суботу.

На почетку мандата сам рекла да ћемо се, због изузетно тешких околности и проблема са којима се суочава читав свет, трудити да радимо још ближе са председником Србије и да ћемо га једном у три месеца звати да на седницама Владе разговарамо о актуелним темама битним за грађане, али и o важним изазовима, навела је она.

Премијерка је, такође, саопштила и да је Влада на данашњој седници усвојила Одлуку о издвајању три милијарде динара за лечење оболелих од ретких болести у 2021. години, што је рекордан износ.

Према њеним речима, та одлука је донета упркос свим ванредним трошковима у 2020. години, које је наметнула борба против коронавируса.

Она је оценила да повећање средстава за те намене из године у годину, говори, између осталог, о томе колико се Србија променила, при чему је навела податак да је 2008. године износ тих средстава био 0 динара.

Премијерка је пренела да је на данашњој седници Владе председнику Републике упућена молба да извести чланове Владе о свему што се дешавало по питању даљег наставка дијалога са Приштином, шта очекује и како Влада може да помогне и подржи све то што он ради.

Према њеним речима, Вучић је чланове Владе известио и о посети Француској и разговорима које је водио са председником те земље Емануелом Макроном.

Разговарали смо о свим спољнополитичким изазовима који нас очекују, као и о важној теми, која је један од приоритета, а то је борба против криминала, али и о свим акцијама полиције током протекле ноћи, пренела је председница Владе Србије Ана Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here