Mesto za reklamu

20.12.2018.

Косовско министарство локалне самоуправе оценило је да је захтев одборника СО Јужна Митровица о уједињењу северне и јужне општине нелегитиман, пише Коха.

Министарство је одбило да захтев проследи косовској влади и другим институцијама пошто сматра да општине немају овлашћења за такве захтеве.

Градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири је за сутра заказао заједнички округли сто на којем ће се, како је најављено, покренути потписивање петиција за уједињење Митровице.

Бахтири је од институција Косова тражио да проследе парламенту предлог за измену закона на начин који би омогућио “уједињење” јужног са северним делом Митровице, које су према косовским правним актима две посебне општине.

Његову иницијативу су подржале све политичке партије у општинском парламенту.

“Тражио сам уједињење града Митровице у једну општину, као што је увек и био. Влада сада мора да предузме конкретне мере на промени закона који би Митровицу учинио једним општином”, изјавио је Бахтири после одлуке одборника Јужне Митровице.

Он је рекао да се одређени политички кругови противе тој иницијативи, а реч је о онима који се, како наводи, “не супротстављају акцијама за поделу Косова”.

 „Српска стварност“ / Радио КиМ, Коха /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here