Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

У Београду је данас одржан још један протест “1 од 5 милиона” који је завршен код РТС лепљењем плаката са поруком подршке узбуњивачимам, бојкотом избора и паљењем бакљи.

Скуп, под слоганом “Подршка узбуњивачима” почео је окупљањем на Платоу испред Филозофског факултета.

На почетку протеста код Филозофског факултета учесницима, од којих су неки носили маске скрећући тако пажњу на и то што је Београд ових дана био један од најзагађенијих градова у Европи, обратили су се студенткиња – једна од организатора протеста Валентина Рековић и полицајац узбуњивач Милан Дулановић.

Позвали су узбуњиваче да указују на криминал и корупцију, а грађане у бојкот избора,  бојкот институција и, како су рекли, лажних избора.

Милан Дулановић, који је представљен као узбуњивач, а који је као полицајац био у Поточарима када је нападнут председник Александар Вучић и коме се суди због одавања службене тајне у вези са њиховим активностима приликом Вучићеве посете 2015. године, поручио је узбуњивачима свима који имају знања о криминалним активности да се узбуне.

Студенткиња Валентина Рековић је прочитала писмо подршке Александру Обрадовићу из Крушика које ће му, како је најавила, бити предато у понедељак.

Међу окупљенима су били и представници Савеза за Србију, Борко Стефановић, Марко Бастаћ, Вук јеремић и Небојша Зеленовић.

Након говора, окупљени су кренули у протестну шетњу која се кретала преко Трга Републике и Теразијам, па даље улицама Краља Милана и Ресавском до зграде Радио телевизије Србије.

Испред РТС организатори су критковали директора јавног сервиса Драгана Бујошевића јер, како су навели, РТС и данас ћути као што је ћутао 90-тих година прошлог века.

У шетњи су протестанти застали и код зграде Председништва у Краља Милана и код зграде Привредне коморе Србије у Ресавској улици, а после завршетка простета позвали су учеснике да прођу кроз Пионирски парк у знак подршке ратним ветеранима.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here