Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Од почетка епидемије у Србији, регистровано је 1.957.450 случајева коронавируса, док је 15.696 особа умрло од последица заразе. Проценат смртности је 0,8, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, у Србији је потврђен коронавирус код још 2.170 особа, од 15.678 тестираних. Све је мање оболелих у болницама, а стручњаци очекују да ће се повољна епидемијска ситуација одржати и наредних недеља. Преминуло је још девет оболелих. На болничком лечењу је 805 пацијената, а 45 на респиратору.

Напред изнети подаци су официјелно саопштени, уз оцену да се ситуација поправља. Ипак, чињеница је да је број заражених и даље висок 2.170, у односу на скроман број тестираних, који би да је узорак био већи био неупордиво већи, а посебно у односу на свеукупан број становништва. Проблем је и што се пандемија у свету континуирано повећава, а посебно у Немачкој и Аустрији одакле имамо велики број гостију. Отуда стручњаци указују на значај и даље примене заштитних мера, које су код нас укинуте, јер је то једини начин да се заустави нежељено ширење вируса од којих се и даље у свету умире. Стручњаци указују и на значај вакцинисања, а из света стижу поруке да су Фајзер и Модерна припремили вакцину која са високим процентом заштите штити и од најновијег соја омикрон вируса.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here