Mesto za reklamu
  1. Jun, 2018.

Škola srpskog jezika, koju pohadjaju deca koja žive u regionu Berkshire u Velikoj Britaniji, se izdvaja i po tome što časove nastave, odnosno radionice, povremeno izvode i naši ljudi neobičnih zanimanja i natprosečnih sposbnosti. Nedavno je susret sa našim djacima, odnosno radionicu, održao  Oskarovac Igor Jovanović, poznati ekspert za digitalne vizuelne efekte u filmskoj industriji.

Tim eksperata koje je predvodio naš Igor dobio je 2017.g. Oskara za vizuelne efekte, za film „Knjiga o džungli“.  Pirati sa Kariba, Knjiga o džungli, Čuvari Galaksije, Grdana, su samo od nekih projekata na kojima je Igor radio i zadivio milione ljubitelja filma u svetu. Igor je inače održao ovu kreativnu radionicu za decu i odrasle kao volonter.

 Posle dobrodošlice koju su mu uputili domaćini, Igor je predstavio neke od svojih projekata. Publika je zadivljeno posmatrala i upijala svaku reč i sliku. Tokom prezentacije mogli smo da postavljamo pitanja i učestvujemo zajedno u razgovoru. Igor je objasnio kako se rade neki od efekata, koje faze su bitne, kakvo znanje i talenat je potrebno, koliko vremena i sve ostalo što je karakteristično za ovu kreativnu vrstu posla.

Igor je svojom pričom oduševio decu, ali i odrasle. Prikazao im je šta i kako njegov tim radi. Mnoge je u toj meri zainteresovao da su poželeli da se jednoga dana i sami bave tim poslom. Bio je to jedan od lepih primera kako uporan i kreativan rad može da donese vrhunske rezultate.

Na kraju su djaci svom gostu uručili prigodan poklon, a potom je usledilo zajedničko fotografisanje, za uspomenu na ovaj lep i koristan susret.

.Bilo je to jedno divno druženje sa mnogo novih i lepih utisaka. Posle radionice je priredjena zakuska,koja je održana uz dugo neobavezno ćaskanje i igru dece.

Najavljeni su novi susreti djaka sa zanimljivim ličnostima koje će preneti svoja iskustva iz poslova kojima se bave i sa kojima ostvaruju natprosečne rezulate.

Izvor: “Srpska stvarnost” / “Srpskaonica”- Berkshire, Velika Britanija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here