Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Удружење CarGo ће помоћи таксистима да формирају ново такси удружење, да ниједан таксиста не би остао без посла, рекао је на конференцији за новинаре Вук Губеринић, директор удружења CarGo.

Вук Губеринић је рекао да Удружење CarGo гарантујe минимални профит од 150.000 динара месечно, као и пуна радна права, одмор, осигурање, заштиту од мобинга.

“Плата од 150.000 динара, пуна радна права, инклузија жена, најсавременије плаћање, без скривених трошкова. Да ћемо помоћи око пореског дуга и куповине нових аутомобила”, рекао је Губеринић на конференцији за новинаре у Београду, наводећи да су то гаранције које износе у предлогу за решење проблема.

Чланарину би плаћали 2.000 динара месечно плус ПДВ, без скривених трошкова, с тим што се првих шест месеци надокнада не би плаћала.

“Ово је фер понуда, позивамо све да је размотре. Гарантујемо на основу нашег искуства, познавања тржишта које се шири”, истакао је Губеринић.

Директор Удружења CarGo је рекао да су морали да закажу ванредну конференцију за новинаре јер је у Београду “ванредна ситуација”.

“Грађани то не могу да трпе. Такси-мафија жели тотално расуло, грађански рат. Људи диктирају тржиште, не картели и министри”, истакао је Губеринић.

Истакао је да је до хаоса дошло тако што такси картел угњетава поштене таксисте.

“Докле су вас довели такси картели само, да би одређени министри пунили џепове. Наведите оне министре којима сте дали новац, а не оне који немају никакве везе са овим као што су премијерка, Ружић и Антић. Ваши сарадници ће добити поклоне од нас следеће недеље, али не оне на које су навикли. Најављујете радикализацију протеста, нема потребе за решењем већ прављењем хаоса”, истакао је Губеринић.

“Овај такси протест има политичку позадину, али грађани су схватили све”, истакао је он.

Сматра да има решења и додаје да CarGo није такси, нити ће то икада бити.

“Међутим, јавили су нам се поштени таксисти који не желе да штрајкују и којима хоћемо да помогнемо. У први мах смо хтели да им направимо апликацију. Међутим, најављујемо нову такси еру. Поштени таксисти су на рубу егзистенције”, истакао је Губеринић.

Губеринић каже да је време да поштени таксити буду позитивна слика Београда.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here