Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), на којој су анализирани најважнији економски показатељи у свим привредним областима у првом кварталу и пројекције до краја 2021. године.

Брнабић је саопштила да су резултати првог квартала бољи од очекиваних, али да то никако није разлог за опуштање.

На седници је констатовано да је српска индустрија показала изузетну жилавост у време пандемије, и поред одређених рестрикција које су посебно видљиве у индустријама меса, скроба и пецива, што је последица, како је објашњено, пада тражње.

Добре вести стижу из области пољопривреде, с обзиром на то да се у сектору воћарства очекује значајан искорак који би могао да се мери са 2013. годином, која је била рекордна, а уколико не буде временских неприлика и пшеница ће имати одличан принос.

Када је реч о светском тржишту, српски пољоприврeдни производи имају значајну шансу, речено је на седници.

У привреди су трендови такође стабилни, у сектору путне и железничке инфраструктуре радови теку по плану, а 1. маја се очекује почетак радова на брзој саобраћајници Нови Сад–Рума (Фрушкогорски коридор).

У сектору енергетике ове године почеће реализација планираних пројеката, као и у области животне средине, и то у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима.

Ресорни министри су премијерку известили о томе и да се проблеми који се јављају током реализације пројеката решавају на терену и у најкраћем временском року.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here