Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Митрополија црногорско-приморска и остале епархије СПЦ у Црној Гори осуђују паљење и скрнављење државних симбола Црне Горе, наводи се на сајту МЦП.

“Не може нам бити јасно коме је, и у које сврхе, потребан овакав нечасни акт – било да се ради о исказивању нечијег незадовољства или да је ријеч о смишљеној провокацији изашлој из нечије политичке кухиње”, напомиње се у саопштењу.

Истиче се да се епархије СПЦ “гнушају јавних наступа, од државног врха до грађанског сектора, који потпуно неутемељено и непромишљено овакве подле радње доводе у везу са грађанима који учествују у црквеним литијама”.

“Јер, нема те хришћанске руке која би се подигла на барјак са хришћанским знамењима, нити има те грађанске руке која би наудила застави своје земље. Али нијесмо сигурни да нема злог наума, који не би оркестрирану кампању против литија, у њој приказаних као антидржавни удар, продужио и на овај начин, ради једнократне медијске злоупотребе. Поруке са наших литија биће као и до сада молитва за братски мир и слогу”, напомиње се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here