Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Kосовска влада припрема нови сет превентивних мера како би појачала борбу против ширења коронавируса, а међу одлукама биће и поновно увођење обавезе кућне изолације од седам дана уколико се на Kосово улази из централне Србије, Северне Македоније, Албаније и Црне Горе.

Приштински медији на албанском објавили су план владе, који би требало да буде спроведен од 30. jула.

У плану се наводи да сви грађани са дозволом за привремени боравак који буду напустили Kосово и не врате се у року од 48 сати, морају да приложе тест да нису оболели од ковида 19, јер ће у супротном бити дужни да се самоизолују седам дана.

Међу мерама које се очекују је и забрана кретања од 22.30 до 05.00 у општинама Приштина, Призрен, Пећ, Подујево, Ђаковица, Урошевац, Липљан, Глоговац, Вучитрн, Јужна Митровица, Гњилане, Kосово Поље и Штрпце.

Одлука ступа на снагу 28. јула.

Током протекла 24 сата, у Приштини су регистровали 276 позитивних случајева инфекције коронавирусом, што је рекорд новоинфицираних у албанским срединама на KиМ у једном дану.

Укупан број позитивних случајева од избијања епидемије на KиМ је 7.413 међу обрађених 34.720 сумњивих особа. Преминуло је 185 особа, док је број активних 3.201.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here