Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Неће бити новог расписивања избора, јер су избори већ расписани, само ће бити одређен нови датум њиховог одржавања, изјавила је председница Скупштине Србије Маја Гојковић наводећи да ће избори бити у законском року.

„Не можемо бесконачно да отежемо са одржавањем избора“, каже Гојковић и подсећа да је договорено са свим политичким странкама које учествују на изборима да подрже прекид изборних радњи, а да се избори морају одржати у складу са Уставом и законима.

„Убеђена сам да ће избори бити одржани у законским роковима, само ће се одредити нов датум, о чему ће бити одлучено након консултативног састанка са политичким странкама, које су одлучиле да изађу на изборе“, изјавила је Гојковић за ТВ Прва.

На опаску да опозициони посланици траже да се избори одрже на јесен, Гојковић каже да се не могу у бескрај одлагати:

„Устав је врло јасан и председник Србије Александар Вучић га сигурно неће прекршити. Не можемо бесконачно да отежемо са одржавањем избора, у складу са изборним законима и Уставом Србије – биће одржани“, навела је Гојковић.

Додала је да су избори већ расписани и да нема новог расписивања.

„Ми смо расписали изборе, и онда је уведено ванредно стање. Избори су већ расписани, нема новог расписивања, само је договорено са свим политичким странкама да подрже прекид радњи изборних. Са свима који су најавили излазак на изборе Вучић ће одржати још један састанак“, рекла је Гојковић.

О одређивању новог датума биће одлучено након консултативног састанка са странкама који су најавиле излазак на изборе.

„Постоје уставна овлашћења председника да одлучује о датуму избора. Свакако да ће јавност бити обавештена о тачном датуму“, напомиње.

На седници парламента посланици ће расправљати о мерама ванредног стања и потврдити увођење ванредног стања, рекла је Гојковић.

Како је навела, о укидању ванредног стања Скупштина Србије ће одлучивати када то дође на дневни ред.

„Не на овој седници свакако, видели сте да струка има последњу реч када ће бити укинуто ванредно стање, а онда ће на некој наредној Скупштина одлучивати“, рекла је Гојковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here