Mesto za reklamu

Vaterpolo reprezentacija Srbije, osvojila je četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Barseloni posle boljeg izvođenja petaraca savladala domaćina Španiju sa 12:10.

U finalu Španija – Srbija igrali su 7:7 (1:0, 3:3, 2:3, 1:1), na penale 3:5. Naša reprezentacija nimalo lako nije osvojila veliki trofej. U prvom poluvremenu gubili sus a dva gola razlike, ali su na kraju uspeli da izjednače rezultat i da boljim izvodjenjem peteraca postanu ponovo šampioni Starog kontinenta.

Špancima nije mogla da pomogne ni veoma glasna domaća publika, pa su naši reprezentativci uspeli da bez poraza završe šampionat. Izabrinici Dejana Savića su potvrdili da su dominantni I da su bez premca. Nesumnjovo je da su bili I psihološki spremni da naprave podvig I to su dokazali četvrtom osvojenom evropskom titulom.

Srbija je u poslednjih 12 godina od kako se takmiči kao samostalna država dokazala da je najbolja.  U tom period naši vaterpolisti su osvojili 29 medalja na najvećim takmičenjima: 22 zlatne, dve srebrne i pet bronzanih.

Kapiten Vaterpolo reprezentacije Srbije, najbolji igrač Evropskog prvenstva u Barseloni – Filip Filipović siguran je da vaterpolisti mogu i više od toga.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je na konferenciji po dolasku u Beograd da njegovi izabranici zaslužuju svako odličje koje može da se osvoji.

“Ovo nije slučajno, možda će nekome da zvuči prepotentno, ali ova ekipa zaslužuje svaku zlatnu medalju koja se može osvojiti. Ja sam kao trener ponosan na njih”, izjavio je Savić.

Kapiten naše reprezentacije Filip Filipović je dodao da je svaki igrač radio naporno i dokazao da je sa razlogom pozvan u preprezentaciju. “Hvala svima što su verovali u nas i onima koji nisu verovali u nas, jer su nam dali motiv da budemo bolji. Želim svim mojim saigračima sreću, hvala im, pokazali su karakter i ono što jesu, a to je da su rođeni šampioni, a siguran sam da iz ovakvu ekipu i stručni štab možemo još mnogo toga”, rekao je Filipović.

Sledeći šampionat se održava u Budimpešti za dve godine. Madjarska je inače trijumfovala na svih pet turnira pre Drugog svetskog rata, a Srbija če pokušati da i peti put trijumfuje I da se izjednači sa njima. Kakos u dosada igrali veliki su izgledi da će u tome uspeti.

“Srpska stvarnost”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here