Naslovna Naslovna Вучић разговарао са Борисом Џонсоном, међу темама и дијалог Београда и Приштине

Вучић разговарао са Борисом Џонсоном, међу темама и дијалог Београда и Приштине

0
284

epa08190291 British Prime Minister Boris Johnson gestures as he delivers a speech on 'Unleashing Britain's Potential' at the Old Royal Naval College in London, Britain, 03 February 2020. The United Kingdom officially left the EU on 31 January 2020, beginning an eleven month transition period with negotiations over a future trade deal. EPA-EFE/Jason Alden / POOL

  1. 02. 2020.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са премијером Уједињеног Краљевства Борисом Џонсоном.

Александар Вучић је Бориса Џонсона позвао да посети Србију и поновио да наша земља жели да са Уједињеним Краљевством успостави “стратешки важне односе”.

“За Србију је важно јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, посебно у новим околностима, насталим после изласка Ваше земље из Европске уније”, рекао је Вучић Џонсону, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Изразио је интерес за јачање економске сарадње двеју земаља, као и сарадње у различитим областима од заједничког интереса, укључујући и одбрану.

Вучић је са Џонсоном разговарао о регионалној ситуацији и поновио опредељеност Србије да буде чврст ослонац за миран и напредан Западни Балкан. С тим у вези је британског премијера упознао са иницијативом за примену четири слободе – кретања људи, робе, услуга и капитала – на Западном Балкану.

Двојица саговорника су такође разговарала о могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине.

„Српска стварност“

NEMA KOMENTARA