Naslovna Naslovna “Не подржавам идеју о промени граница”

“Не подржавам идеју о промени граница”

0
268
  1. 03. 2019.

Словеначки председник Борут Пахор, који борави у званичној посети Тирани, изјавио је да не поџава идеју о промени границе између тзв. Косова и Србије.

Пахор је то рекао након синоћњег сусрета са албанским председником Иљиром Метом, пренели су албански медији.

“Ја нисам присталица мењања граница да би се испунили национални критеријуми Ради се о неопходним прилагођавањима да две земље имају више сарадње и узајамног поштовања”“, рекао је Пахор.

Мета је у разговору са словеначким колегом рекао да подржава дијалог између Косова и Србије, али је додао да је то питање одговорност Косова и да Албанија мора да избегне било какво мешање.

“Албанија подржава независну државу Косово. Питање дијалога је одговорност која припада косовским лидерима и свако уплитање би представљало недостатак поштовања према независним институцијама на Косову. Подржавам дијалог између Косова и Србије као једини начин за јачање односа између њих. Пошто је српски народ одбацио и балкански крижар, однос Албаније са Србијом је био добар и ми ћемо наставити да радимо на јачању ових билатералних односа, мислећи да то такође помаже у дијалогу са Косовом, али ја никад не преузимам да представљам Косово по питањима која има са Србијом ”, рекао је Мета.

«Српска стварност»

NEMA KOMENTARA