Naslovna Naslovna Duhovnost Почело устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, демонстранти бацали каменице на полицију...

Почело устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, демонстранти бацали каменице на полицију у центру Цетиња

0
263
  1. 09. 2021.

Свечана литургија на којој ће бити устоличен митрополит црногорско-приморски Јоаникије почела је, према најави патријарха српског г. Порфирија и Митрополије Црногорско Приморске СПЦ, у цетињском манастиру. Од раног јутра на Цетињу је било напето – а демонстранти су бацали каменице на полицију, која је испалила сузавац. Виновник нереда, бивши директор полиције ЦГ, а сада саветник председника ЦГ Веселин Вељовић, који је и физички напао полицију, је ухапшен.

Како је јавила Агенција Танјуг, патријарх српски Порфирије и митрополит Јоаникије ушли су јутрос у Цетињски манастир. Патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије на Цетиње су стигли хеликоптером.

У Цетињском манастиру почео је чин устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, пренео је Танјуг.

Пре митрополита Јоаникија на Цетињу је устоличено четрдесет црногорско-приморских митрополита Српске православне цркве. За разлику од ранијих, на устоличењу данас неће бити народног збора, али ни политичара.

Више од 1.800 полицајаца данас обезбеђује догађај у Цетињу.

Предсједник Владе Црне Горе Здарвко Кривокапић истакао је да је напад на полицију напад на државу и све што се дешавало јуче и данас на Цетињу је покушај терористичких акција.

“Потпуно је јасно да су налогодавци и организатори највише руководство ДПС-а у сарадњи са организованим криминалним групама којима ће држава стати на пут”, написао је Кривокапић на Твитеру.

Саветник председника Црне Горе Веселин Вељовић, који је предводио нереде и који је напао полицију, приведен је је у полицијски ауто на Цетињу, јавили су репортери Вијести.

Потпредседник Владе Дритан Абазовић рекао је кратко Вијестима да је Вељовић ухапшен.

Абазовић је раније током јутра на Твитеру објавио видео-снимак напада на полицију и написао да је тај напад започео Вељовић.

Веселин Вељовић био је директор Управе полиције до децембра 2020. године.

„Српска стварност“

NEMA KOMENTARA