Naslovna Naslovna У Србији од короневируса заражено још 96 људи, а преминула још 1...

У Србији од короневируса заражено још 96 људи, а преминула још 1 једна особа

0
232

LAKE SUCCESS, NY - MARCH 11: A lab technician begins semi-automated testing for COVID-19 at Northwell Health Labs on March 11, 2020 in Lake Success, New York. An emergency use authorization by the FDA allows Northwell to move from manual testing to semi-automated. (Photo by Andrew Theodorakis/Getty Images)

  1. 06. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су од последњег извештаја на коронавирус тестирани узорци 5.438 особа, од којих је 96 људи заражено, а једна особа је умрла. У установама социјалне заштите 159 особа заражено коронавирусом

У саопштењу се наводи да је у Србији до данас регистровано укупно 12.990 потврђених случајева коронавируса, при чему је број активних случајева у овом тренутку 731.

У последња 24 часа преминула је једна особа, па је тако укупан број смртних случајева 262, а проценат смртности 2,02 одсто.

На респираторима је тренутно 19 пацијената, наводи се у саопштењу и додаје је од почетка епидемије тестирано укупно 345.260 особа.

У установама социјалне заштите 159 особа заражено коронавирусом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 124 корисника и 35 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 519, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 192.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

„Српска стварност“

 

NEMA KOMENTARA