Naslovna Naslovna „Ланац солидарности“ у Минску: Почела хапшења присталица опозиције

„Ланац солидарности“ у Минску: Почела хапшења присталица опозиције

0
274
  1. 08. 2020.

Присталице белоруске опозиције окупиле су се на Тргу независности у Минску како би и вечерас исказале своје незадовољство због резултата председничких избора. Направљен је и „ланац солидарности“. Почела су хапшења, преноси дописник Спутњика.

На тргу се због најављених репресија полиције окупио мањи бој људи него иначе, већином жене и девојаке, али су им се прикључили и мушкарци. Жене су подизале руке, певале или су ћутке стајале. На трг су стигли и припадници полиције.

Протест је почео око 18.00 по средњоевропском времену на Тргу независности у центру Минска. Окупљене су одмах окружили припадници специјалних снага и захтевали су од демонстраната да се разиђу. Део мушкараца је напустио трг, а део је остао. Ухапсили су најмање три мушкарца, док жене и новинаре нису хапсили.

Припадници специјалних снага почели су да хапсе мушкарце. Поред тога, специјалне снаге су окружиле жене са свих страна. Полиција ипак није примењивала силу. Ухапшене су одводили у полицијска возила. У околним улицама су били распоређени полицијски аутомобили.

На вечерашњем опозиционом протесту је учествовало више стотина људи. Демонстранти су протестовали против резултата председничких избора, а такође су подржавали демонстранте који су раније повређени због полицијске примене силе. После неколико сати протста демонстранти су се мирно разишли.

„Српска стварност“

NEMA KOMENTARA