Naslovna Naslovna Османи: Србија води агресивну кампању против Косова

Османи: Србија води агресивну кампању против Косова

0
158
  1. 10. 2021.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи поново је, у интервјуу за португалски медиј “ДН”, оптужила Србију да води “агресивну кампању против Косова” на међународном плану.

Османи тврди и да Београд злоупотребљава дијалог тако што, како каже, дезинформише неке земље, посебно оне које су географски удаљене, говорећи да се дијалог фокусира на статус КиМ.

Оптужује Србију и да је “дестабилизујућим намерама” према Приштини, али и БиХ, Црној Гори и другима у региону довела до развоја сложене ситуације, преноси приштинска Економија онлајн.

“Упркос нападима на нас и намерама да се дестабилизује наша земља, Косово је увек било миран и конструктиван сусед. Увек пружамо руку пријатељства и сарадње, чак и с обзиром на то да се Србија, не само да није извинила, него није ни обезбедила правду жртвама које је изазвала у бившој Југославији за време Милошевићевог реyyима, а посебно на Косову”, тврди Османи.

Уз то је Србију оптужила да је спровела низ дестабилизујућих иницијатива, уз помоћ Русије, одржавајући, како је рекла, живим тензије и сукобе и остављајући регион у потпуности ван европских интеграција.

„Српска стварност“

NEMA KOMENTARA