Naslovna Naslovna Рат у Украјини – 103. Дан: НАТО покренуо вежбу у Балтику, учествују...

Рат у Украјини – 103. Дан: НАТО покренуо вежбу у Балтику, учествују Шведска и Финска. Зеленски посетио трупе у Запорожју …

0
134
  1. 06. 2022.

Половину Северодоњецка контролишу украјинске, а половину руске снаге, саопштио је гувернер Луганска. Украјински председник Володимир Зеленски посетио трупе на првој линији фронта, у региону Запорожје. НАТО је покренуо годишњу “БАЛТОПС 22” поморску вежбу у Балтичком мору, учествују Шведска и Финска. Гранатирано погранично село у Курској области у Русији.

Дуж фронта у Украјини воде се жестоке борбе. После дуже паузе, поново су се чуле експлозије у Кијеву.

Гувернер Луганске области Сергеј Хајдај рекао је да су Руси потиснути, и да половину града Северодоњецка контролишу украјинске, а половину руске снаге.

Украјина поручује да преговори немају смисла док се руске трупе не повуку.

Са друге стране, стигло је ново упозорење из Москве Западу – руски председник Владимир Путин поручује да ће Русија гађати нове циљеве, уколико Сједињене Америчке Државе испоруче Кијеву ракете дугог домета.

НАТО је јуче покренуо годишњу “БАЛТОПС 22” поморску вежбу у Балтичком мору, која ће трајати готово две недеље и у којој ће учествовати више од 7.000 морнара, пилота и пешадинаца из 16 држава, а у вежбама учествују и земље које су се пријавиле за чланство у Алијанси, Шведска и Финска.

Москва: Украјинске снаге гађале село у Курској области

Гувернер Курске области у Русији Роман Старовојт рекао је да су украјинске снаге гађале погранично село Тјоткино у тој области, преноси Известија.

Истакао је да нема повређених и погинулих и да је оштећен један мост и неколико објеката, као и да је оштећена и фабрика шећера. (iz.ru)

ДНР: Пет цивила повређено у украјинском бомбардовању

Пет цивила је рањено у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР) у украјинском бомбардовању, саопштила је мисија ДНР у недељу у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Према најновијим доступним информацијама, пет цивила је повређено у бомбардовању украјинске војске ослобођених подручја ДНР, наводи се у саопштењу, пренео је ТАС.

Према ранијим извештајима, украјинска војска је током једног дана на ДНР испалила више од 230 граната и ракета из топова и вишецевних бацача Град. (Тас)

 „Српска стварност“ / Агенције /

NEMA KOMENTARA